• Karyna le Roux

Geniet jou kinders, hulle word so vinnig groot!

Die ou tannies by Checkers of by die kerk keer my altyd voor net om te sê ek moet die kindertjies geniet terwyl hulle nog so klein is, hulle word tog so vinnig groot. Dan voel ek altyd lus om te antwoord: “tannie, kom maak vanaand tussen 6 en 8uur ‘n draai by ons huis, dan praat ons weer!”. Dit voel nie vir my of hulle so vinnig grootword nie. Veral nie as ek aand na aand kosgee, doeke ruil, snot neuse afvee, klere aantrek, stories lees, nat beddegoed in die nag ruil en met koue voetjies tussen my blaaie wakker word nie.

Maar vanaand, as my vyf orrelpypies almal rustig slaap, dink ek aan daardie tannies en ooms wat heel moontlik stoksielalleen by hulle huise sit.

Tannies en ooms wat eens op ‘n tyd ook in hulle vrye tyd met ‘n handdoek agter glibberige, nat lyfies aangehardloop het. Hulle moes ook in ‘n stoeigeveg betrokke raak om net ‘n doek en slaapklere aan ‘n 2jarige lyfie te kry. Hulle moes ook stories oor en oor lees. Hulle moes ook opstaan vir hoesbuie, note, glipsies, goeters onder die bed en “mamma-lê-by-my”. Hulle het ook bekommerd wakker gelê oor boetie se rapport en sussie se verversings vir entrepreneursdag. Hulle het ook gewonder of hulle die woelwaters ooit gaan groot kry. En toe hulle hul oë uitvee, begin die oulike baba ontaard in ‘n parmantige 3jarige. Die liefdevolle, saggeaarde dogtertjie, val op die vloer en skop en skree omdat haar pap nie ‘n die prinses bakkie is nie. En nog erger, voor jy kon sê mes, word deure toegeklap en musiek oorverdowend geluister. En vinniger as die motorfiets waarop sussie se kêrel haar kom haal, is hulle uit die huis en doen hulle eie ding.

Hulle sê mos: “as hulle klein is wil jy hulle opvreet en as hulle groot is wens jy, jy het”

So, ek antwoord dan maar die tannie:

“Ja, tannie ek weet. Ek geniet hulle vreeslik baie”

En as Facebook my soms herinner aan die foto wat ek 4 of 6 jaar terug opgesit het, dan besef ek: “Geniet hulle! Hulle word so vinnig groot”

173 views0 comments

Related Posts

See All